Sportvoeding & Voedingssupplementen waar te koop?

Informatief artikel over voedingssupplementen

Voedingssupplementen: Een goede aanvulling voor een gezonde levensstijl

Of je nu sport of aan het afvallen bent, zwanger bent of wilt worden of langdurig ziek bent geweest: vitaminen en mineralen kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Sommige mensen gebruiken het dagelijks, anderen nemen alleen vitaminen en mineralen wanneer ze extra ondersteuning kunnen gebruiken. Hoe dan ook: supplementen zijn altijd een goede aanvulling op je voeding. Indien je niet zeker bent over welke supplementen je dient te nemen kun je een dokteronline om advies vragen. Dat kan o.a. op deze dokteronline website. dokteronlinesupplementen

Diverse supplementen

Er zijn veel verschillende vitaminen- en mineralenpreparaten verkrijgbaar. Zo zijn er preparaten waarin alle belangrijke vitaminen en mineralen zijn opgenomen, maar ook kun je enkelvoudige voedingssupplementen krijgen. Denk hierbij aan alleen Vitamine C of Vitamine D capsules. Ook zijn er speciaal voor mannen, vrouwen, zwangere vrouwen, sporters of ouderen vitaminen- en mineralensupplementen verkrijgbaar. Deze zijn qua mix en dosering van de verschillende vitaminen en mineralen aangepast op de behoefte van deze specifieke doelgroep.

Voor sporters: Whey Eiwitten

Sporters hebben bijvoorbeeld veel behoefte aan magnesium en creatine voor de spieren. Ook proteïne en eiwitten zijn zeer belangrijk voor sporters. Naast speciale sportvoeding, zoals eiwitrijke shakes, whey eiwitten en repen, kun je daarnaast ook speciale sporters-supplementen gebruiken. Veel sportmensen kopen sportvoeding zoals Whey Eiwitten online. Deze vormen een perfecte aanvulling op de sportvoeding, helpen spieren te herstellen na inspanning en vullen het verbruik van vitaminen en mineralen aan. Uiteraard bevat zo een sporters-supplement ook de basis vitaminen en mineralen, zoals ijzer, calcium, vitamine C, D en de vitamines van het B-complex.

Om af te vallen

Iedereen weet dat aankomen vele malen makkelijker gaat dan afvallen. Vooral als je aanleg hebt om overgewicht te hebben. Er zijn verschillende vitaminen en mineralen, maar ook kruiden en vruchtenextracten, die kunnen helpen om gewicht te verliezen. Deze afslankmiddelen kunnen zwelmiddelen zijn; tabletten die in de maag opzwellen zodat je een voller gevoel hebt. Maar er zijn ook afslankmiddelen die bijvoorbeeld helpen bij het opnemen van vetten, vocht en afvalstoffen afvoeren en natuurlijk je een goed gevoel geven. Want afvallen kan heel zwaar zijn. Dan is het fijn dat je toch voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Let wel: ook een afslankmiddel is een aanvulling op een gezonde levensstijl en gevarieerde voeding. Het dient alleen als een extra steuntje in de rug.

Online voedingssupplementen kopen

sportvoeding webshopKun je voedingssupplementen online kopen? Natuurlijk kan dat. Let echter wel op dat deze producten van een door Nederland erkende en goede supplementen webshop komen. Sommige vitaminen en preparaten uit het buitenland kunnen namelijk ingrediënten bevatten die hier niet zijn goedgekeurd of op de dopinglijst staan – en dat kun je beter niet riskeren. Maar er zijn voldoende goede webshops met erkende producten die je met een gerust hart kunt bestellen en gebruiken. Lees bij specifieke preparaten altijd de bijsluiter en overschrijdt de aanbevolen hoeveelheid niet. Op die manier zal het vitamine- en mineralensupplement je perfect ondersteunen. Goedkope supplementen shops zijn er in Nederland en België veel. Klik hier om meer over dit onderwerp te lezen of direct te bestellen.

Advertentie